Adviseert de goede vriend Vorig | Daarna

Schema VVG Junior Academy


Met ANDX Junior Academy naar de top

De sportieve cel van de Vlaamse Vereniging voor Golf onder leiding van sporttechnisch coördinator Karine Guerman heeft een ambitieus stappenplan ontwikkelt dat het traject van niet-golfer tot topper minutieus uitstippelt. Een project dat bij de voorstelling en tijdens de eerste concrete uitwerking op een welgemeend applaus werd ontvangen.
Met de ANDX Junior Academy willen de Vlaamse Vereniging voor Golf in samenwerking met de PGA of Belgium niet alleen de golfsport onder de jeugd promoten, maar ook toppers kneden. Alles verloopt trapsgewijs met beredeneerde stapjes.
Men vertrek vanuit een introductiefase. Via “Golf on the road”, “Golf on the beach” en zeker “Golf op School” in samenwerking met de Stichting Vlaamse Schoolsport komt de jeugd in contact met het golfen. Zet hen ook aan even bij een naburige club langs te lopen om hun eerste échte golfstappen te zetten.
Op dat clubniveau is de jeugdwerking uiteraard van primordiaal belang. Daarom dokterde de ANDX in samenwerking met de Professional Golfers’ Association het PGA Future Links Programma uit dat de krijtlijnen tekent waarbinnen de clubs hun jeugdbeleid kunnen voeren. Wat uiteraard een constructieve samenwerking eist. Elke schakel, van speler over ouders naar club en clubpro, is immers uiterst belangrijk. Vormt in feite de basis waarop de zoektocht naar jeugdig talent moet steunen.
Via talent- en detectiedagen worden kids en juniores geselecteerd voor de Regionale ANDX-trainingen. Daar deelt men al die beloftevolle jeugdspelers in drie groepen in: Kids, Future en Elite. Die krijgen van de regionale coaches een optimale begeleiding. Niet alleen op technisch vlak. Ook het fysieke en mentale aspect komt aan de bak. Zoals overigens het vaak vergeten course management. Ook zal er over gewaakt worden dat de communicatie tussen de regionale coaches en de clubpro’s optimaal is. Dat club of clubpro niet het gevoel krijgen dat men de speler “kwijt” is. Integendeel. Die speler krijgt door die synergie tussen clubpro en regionale pro net extra kansen om zijn talent nog beter te laten ontwikkelen.
Volgt dan wellicht het meest ambitieuze deel van de ANDX Junior Academy. Bedoeling is erg hoog in de verschillende kampioenschappen te scoren. Dus zowel op de Kids Tour als de Junior Tour en de Federal Tour gensters slaan. Een haalbare opdracht die zich in uitstekende Order of Merit-klasseringen zal vertalen. Verleden jaar deden de ANDX-ers het al uitstekend. Dit jaar kan daar nog een schepje bij…
Wat hen probleemloos in het Belgian Team moet tillen. Didier Dykmans, Xavier Feyaerts en andere Lien Willems wezen die toekomstige toppers verleden jaar al de weg. Wie duikt in hun zog?


 

Het sorteren:0

Ik zei

seccode