Adviseert de goede vriend Vorig | Daarna

Topsport eerste graad

De Middenschool (MS3) van het gemeenschapsonderwijs te Hasselt (Koninklijk Lyceum Hasselt) start in samenwerking met KA2 Hasselt (sporthumaniora en topsportschool) op 1 september 2003 met een nieuwe formule voor sportieve leerlingen in de eerste graad. Vanaf dan kan je er in het 1ste jaar van de eerste graad 4u LO volgen en in het 2de jaar van de eerste graad 6u LO (zie de lessentabel). Hiermee bieden wij een grondige voorbereiding op een doorgedreven trainingsregime in de topsportschool of in de club.

We spreken graag over een bewegingsschool waar stabilisatieoefeningen onderricht worden en waar de proprioceptie, de coördinatie, de motorische vaardigheden en de vormspanning ontwikkeld worden. Daarnaast wordt de loopscholing, de loopsnelheid en het conditiepeil op niveau gebracht.

Deze nieuwe afdeling in de 1ste graad biedt u een volwaardige ASO-opleiding gecombineerd met een breder aanbod van uren lichamelijke opvoeding. Het aanbod van 4u of 6u LO geldt voor iedereen die sportminded is én aangesloten is bij een Vlaamse sportfederatie. We leggen er de nadruk op dat er niet sportspecifiek gewerkt wordt. De sportieve basisopleiding is een fundament voor de technische clubtrainingen.
De begeleiding op medisch, sportief en psychologisch vlak is aanwezig. Op studievlak wordt de leerling optimaal gestuurd. Want de studie is en blijft het belangrijkste!

De lessentabel van 32u (in het eerste jaar) of 34u (in het tweede jaar waarvan 2u LO facultatief) toont welke vakken onderwezen worden. We benadrukken graag dat de waaier van mogelijke studierichtingen naar de toekomst ongeschonden blijft.

In ieder geval heeft iedere leerling die deze 1ste graad met succes beëindigt, voldoende bagage om de ASO-richtingen of de TSO-richtingen met slaagkansen verder te zetten.
Een doorstroming naar een topsportschool is één van de belangrijke doelen. Voor een leerling die van een sportcarrière droomt, is dit een absolute must.


 

Het sorteren:0

Ik zei

seccode