Adviseert de goede vriend Vorig | Daarna

Golf op school

Nog te weinig jongeren hebben vandaag de mogelijkheid om in contact te komen met golf. Daarom wil de Vlaamse Vereniging voor Golf leerkrachten LO en toekomstige leerkrachten LO betrekken bij het project “Golf op School”.
Onze doelstelling is zoveel mogelijk leerkrachten en toekomstige leerkrachten te laten kennismaken en de basis van de golfsport mee te geven, door middel van bijscholingen en SNAG-opleidingen, zodat zij dit in hun les LO integreren.

Concreet realiseren we dit door:

Voor de Leraren LO     

                                                             

Voor de Studenten LO

4x per jaar bijscholingen ism BVLO en SVS voor leerkrachten LO 

                             

 

SNAG-opleidingen aan hoge scholen en universiteiten voor studenten regentaat en licenciaat LO geïntegreerd in het vak 'bewegingsrecreatie' en/of balsporten

Wat is SNAG?
SNAG staat voor “Start New At Golf”. Het SNAG-materiaal is vergroot, rechtevenredig met het echte golfmateriaal, waardoor de slaagkansen van de deelnemers wordt verhoogd en ook de succeservaring. Het materiaal heeft leuke kleuren en is aantrekkelijker naar kinderen toe. Ook aan de veiligheid is gedacht: sterk materiaal en zachte softballen.
Het SNAG-materiaal geeft de mogelijkheid om onze sport zowel indoor als outdoor te beoefenen en is geschikt voor alle leeftijden, gewichten en talenten.
Waarom golf in de les LO?
 
"Golf op School"heeft als doel om jeugd in eigen vertrouwde schoolomgeving kennis te laten maken met golf als een ‘echte’ sport en zo vooroordelen weg te nemen.
Tijdens golf in uw les LO worden de leerlingen getraind op hun oog-handcoördinatie, de competitieve vaardigheden worden geprikkeld en ze leren zowel in ploeg als individueel te spelen. Dit allemaal dankzij één sport waarbij de didactische vormen uitgespit kunnen worden.
Verschillende reacties van kinderen en leerkrachten bevestigen de intensiteit van de golfsport.
 
Hoe golf in de les LO?
 
De meest efficiënte didactische werkvorm voor “Golf op School” is een doorschuifsysteem met verschillende standen. Zo kunnen er gemakkelijk 20 leerlingen tegelijk sporten. Ook een gezamenlijke opwarming en slotspel kunnen in een les “Golf op school” toegepast worden.
Vanuit de ANDX zijn er lessenfiches beschikbaar en een cursus met leuke oefeningen en spelletjes onderverdeeld per leeftijdscategorie en doelstelling. Tal van mogelijkheden worden aangeboden om een leerrijke en aangename les golf uit te werken.
Het SNAG-materiaal is te huur in samenwerking met SVS (www.schoolsport.be)

 

Het sorteren:0

Ik zei

seccode